Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?
  1. Anasayfa
  2. Bilgi

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

0

Doğum çantası nasıl hazırlanır sorusu, hamilelik dönemindeki anneler tarafından merak edilip araştırılmaktadır. Tam 9 aylık zorlu ve heyecanlı sürecin ardından, sıra doğumunuza geldi. Anne ve babalar, yavrularını kucaklarına alacakları günün hayali ile yaşadılar. Bu heyecan dolu ve duygu yüklü güne de iyi hazırlanmak gerekmektedir. Özellikle de anneler, kendileri için iyi bir doğum çantası hazırlamalıdır. Bunun için de alışveriş yapmadan önce nelerin alınacağı belirlenmeli ve doğum çantası nasıl hazırlanır sorusuna hazırlıklı olunmalıdır. 

Biz de sizlere bu konuda yardımcı olacak çok güzel bir içerik hazırladık. Bu içeriğimizde doğum çantası nasıl hazırlanır sorusuna en iyi şekilde yanıt bulacaksınız. 

Hastane Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?

<yoastmark class=

Hastane çantası içerisinde anne, bebek ve refakatçı için gerekli olan malzemeler yer almalıdır. Ayrıca annenin doğum yöntemine göre de özel malzemelerin bulunması çok önemlidir. Vajinal doğum yapan bir anne, herhangi bir sorun olmaması durumunda 1-2 gece hastanede kalmaktadır. Aynı durum, risksiz şekilde gerçekleştirilen sezaryen doğumlar için de geçerlidir. Ancak vajinal doğumlarda anneler bazı durumlar dahilinde 3 veya 4 güne kadar hastanede kalabilirler. Hazırlayacağınız doğum çantası ise tüm bu durumları düşünerek dizayn edilmelidir. Pek çok hastane, annelerin bu süreçteki temel ihtiyaçlarını elbette ki karşılayacaktır. Ancak siz yine de az sonra tarafınıza sunacağımız listeyi mutlaka hazır etseniz iyi olur. 

Rahat Kıyafetler

Rahat kıyafetler almak, hastane sürecinde çok işinize yarayacaktır. Ayrıca rahat kıyafetlerin yanı sıra, emzirme sütyeni ve atletli gibi iç çamaşırları da muhakkak almalısınız. Giydiğiniz gecelik ve pijamaların rahat olması da yine çok önemlidir. Yine tüm bunların anı sıra sabahlık almanızı da tavsiye ederiz. Doğumdan sonra, ayaklar şiş olacaktır. Bunun için de ayaklarınıza uygun kaymayan terlikler tercih edebilirsiniz. 

Banyo Malzemeleri

Doğum yaptıktan sonra, hastanede geçireceğiniz süre içerisinde saç tarağı, şampuan, diş fırçası, diş macunu, deodorant, dudak nemlendiricisi, ıslak mendil ve benzeri banyo malzemelerine de ihtiyacınız olacaktır. Gözlük ve lens kutunuzu almayı da yine ihmal etmeyin deriz. 

İç Çamaşırı

Doğum çantanızın içersinde 2-3 tane külot almanızı tavsiye ederiz. Nasıl bir külot giyeceğiniz ise tamamen sizin rahatlık anlayışınıza kalmış bir durumdur. İlk günlerde kanamanız yoğun olacağı için tek kullanımlık külot modellerini tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra birkaç adet hijyenik büyük ped, emzirme sütyeni veya atleti ve göğüs pedleri de alabilirsiniz. 

Havlu ve Çarşaf

Hastane ortamında, kendi bornoz ve havlularınızı kullanmanızı öneririz. Yine yatağınıza sereceğiniz çarşafı da evinizden getirebilirsiniz. Eğer isterseniz yine evinizden yastık da alabilirsiniz. Böylece kendinizi her daim rahat hissedersiniz. 

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?
Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Krem

Bebeğinizi emzirmeye başladığınız dönemlerde kullanmanız için meme ucu kremleri almanızı tavsiye ederiz. 

Resmi Evraklar

Hastane sürecinde işinize yarayacak her türlü evrakı da yine anne çantasına koyabilirsiniz. 

Elektronik Gereçler

Hastanede telefonunuzu sıkça kullanacağınızı unutmayın. Bunun için şarj kablonuz mutlaka yanınızda olmalıdır. Öte yandan kulaklığınızı da yanınıza almanızı öneririz. 

Bebek Kıyafeti

Çoğu hastane, yeni doğan bebeklere zıbın gibi yenidoğan kıyafetleri vermektedir. Tabii siz yine de bebeğinizin ihtiyaç duyacağı zıbın, eldiven, şapka, çorap ve benzeri malzemeleri yanınıza alabilirsiniz. Bebeğiniz taburcu olurken üzerinde uygun kıyafetlerin olması çok önemlidir. Özellikle de mevsimlik kıyafetler giydirmeniz sayesinde, bebeğinizi evinize sağlıklı bir şekilde getirebilirsiniz. Ayrıca bebek çantasının içine mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünleri de koyabilirsiniz. 

Bebek Bezi

Hastanelerde yenidoğan bebeklere bez de verilmektedir. Ancak siz yanınıza yenidoğan bebek bezi almayı ihmal etmeyin. 

Araba Koltuğu

Bebeğiniz doğmadan önce, aracınızda onun için özel bir koltuk bulundurmanız gerekmektedir. 

Doğum Çantası Kaçıncı Haftada Hazırlanmalıdır?

<yoastmark class=

Doğum çantası nasıl hazırlanır sorusu, annenin gebelik döneminde sorulmaya başlanır. Doğuma daha çok var diyerek bu süreyi geciktirmemenizi tavsiye ederiz. Kendinizi en hazır ve rahat hissettiğiniz dönemde, doğum çantanızı hazırlayabilirsiniz. Hatta bebeğin cinsiyetini öğrendikten sonra, bu hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ancak bu süreci hamileliğin son dönemlerine bırakmanızı önermeyiz. Zira bu süreçte kilo alımı da artacağı için çanta hazırlamak sizin için zorlaşabilir.  

Doğum çantası nasıl hazırlanır konulu içeriğimize ek olarak, yine sizler için hazırladığımız “rüyada bebek görmek ne anlama gelir” konulu içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir