Doğumu Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılır? 10 Altın Öneri
  1. Anasayfa
  2. Bilgi

Doğumu Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılır? 10 Altın Öneri

0

Doğumu kolaylaştırmak için ne yapılır sorusu, anne adayları tarafından araştırılmaktadır. Kadınlar için mucizevi bir süreç olan hamilelik, aynı zamanda sağlıklı şekilde de yürütülmelidir. Birçok anne adayı, hamilelik dönemini stresli bir şekilde geçirmektedir. Ancak yapılması gerekenleri doğru şekilde uyguladığınızda, bu sürecin gayet sağlıklı bir şekilde ilerleyiş göstereceğini de sizlere belirtmek isteriz. Özellikle de doğumun yaklaşmasıyla birlikte, annelerin stres seviyeleri en üst kademeye çıkabilir. 

Biz de derin araştırmalarımız ve aldığımız uzman yorumları neticesinde, sizler için bilgilendirme paylaşımı hazırladık. Bu içeriğimizde, doğumu kolaylaştırmak için ne yapılır sorusuna 10 maddelik bir cevap sunacağız. Tüm anne adaylarının burada yazanları takip etmesi ve uygulaması dileğiyle diyelim. Hazırsanız da içeriğimizin detay kısmına geçiş yapalım. 

Kendinizi Bu Sürece Hazırlayın

Anne adaylarının kendilerini genel hamilelik sürecine hazırlamaları gerekmektedir. Ayrıca unutmayın ki daha önceleri çocuk sahibi olduysanız bile, her bir hamileliğiniz özel olacaktır. Yani o ilk anki duyguları her seferinde hissedeceğinizi rahatlıkla ifade edebiliriz. Tabii kendini hamileliğe hazırlama konusunda ilk defa çocuk sahibi olacakların ayrı bir hassasiyet göstermesi gerekir. Öncelikle çevrenizdeki olur olmadık bilgilere kulaklarınızı kapayın.

Doğumu Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılır?
Doğumu Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılır?

Diğer insanların bu kapsamdaki kötü deneyimleri, aynı şeyleri sizlerin yaşayacağı anlamına da gelmiyor. Hatta birçok kişi özellikle de olumsuz şeylerden bahsederek bu konularda adeta gözünüzü korkutacaktır. Bunların üzerinizde hiçbir tesiri olmamasına dikkat ediniz. Genel hamilelik süreciniz temiz bir zihin, mutlu bir kalp ve güzel duygular dahilinde geçsin. 

Hamilelik ve Doğum Konusunda Bilgilenin

Doğum konusunda edinmeniz gereken bilgilendirmeleri son anlara asla bırakmayın. İhtiyacınız olan tüm bilgi birikimini doğum ve hamilelik öncesinde edinin. Yani her iki süreci de bilgili olmanız doğrultusunda geçirin. Bu, size genel süreç dahilinde ciddi anlamda fayda sağlayacaktır. Özellikle de uzmanların tarafınıza aktaracağı bilgilendirmelere çokça ihtiyacınız olacaktır. Kendilerinden çok şey öğrenmeye çalışın ve öğrendiklerinizi de hamilelik sürecinizde sağlıklı bir şekilde uygulayın diyoruz. Yine eşinizin de sizlere bu süreçte yardımcı olması çok önemlidir. 

Vücudunuzu Güçlendirmek İçin Egzersiz Yapın

Doğumu kolaylaştırmak için ne yapılır konusu kapsamında, sizlere egzersiz yapmayı da muhakkak önermek istiyoruz. Hatta bu sayede sadece vücudunuz değil, ruhunuz da güçlenecektir. Sağlam bir psikolojide olacaksınız ve hamilelik sürecinizi de daha verimli şekilde geçirebileceksiniz. Tabii uygulamanız gereken hareketleri seçerken de çok dikkatli olmanız gerektiğini belirtmek isteriz. Hafif ve size fayda sağlayacak hareketleri tercih etmelisiniz. Hareket seçimi yapma ve uygulama konularında ise mutlaka bir uzman desteği almanızı tavsiye ederiz. 

Doğum Öncesi Gevşeme Hareketleri Yapın

Hamilelik süreci, kadınların kas gerginliği yaşamasına sebebiyet vermektedir. Bu kapsamda, doğum öncesi eğitim sınıflarından, gevşeme egzersizleri konusunda destek alabilirsiniz. Bu sayede, kas gerginliğini azaltacak ve doğuma yardımcı olacak kaslarınızı ise çalıştırmayı başaracaksınız. Doğum sancısını azaltma konusunda da yine bu yöntemin çok etkili olacağını sizlere belirtmek isteriz. Nefes teknikleri de öğrenip, aynı zamanda pelvis taban kaslarınızı kullanma konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Bu sayede bebeğinizin doğum esnasında daha rahat şekilde çıkmasını sağlayabileceksiniz. Emin olmanızı isteriz ki bu size ciddi anlamda fayda sağlayacaktır.  

Doğru Nefes Teknikleri Uygulayın

Doğumu Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılır?
Doğumu Kolaylaştırmak İçin Ne Yapılır?

Nefes alışınızı doğru ve düzenli şekilde yaptığınızda, hamilelik süreci ve doğum anında kolaylıklar yaşarsınız. Doğal doğum esnasında, hem göğüs kafesi ve hem de karın kasları kullanılmaktadır. Solunum egzersizleri yaptığınızda ise göğüs kafesi ve karın kasları ayrı olarak çalışmaktadır. Bu sayede nefesinizi daha bilinçli şekilde kullanabileceksiniz. Bu yöntemler, sizlere nefes alma, derin soluk alıp verme ve benzeri konularda fayda sağlayacaktır. Nefes egzersizleri, en çok da doğum başlamadan önce veya da yürüyüşünüz sırasında işinize yarayacaktır. 

Doğumu Kendi Sürecine Bırakın

Doğumu kolaylaştırmak için ne yapılır diye merak ediyorsanız, sizlere bu konudaki önerimiz doğumu kendi sürecine bırakmanız olacaktır. Sağlıklı bir doğum, 38 ile 42 hafta arasında gerçekleşmektedir. Eğer normal bir doğum yapmak istiyorsanız, kesin tarihi belirleme konusunda bebeğin durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Son aylarda farklı ve karmaşık duygu durumlarında olsanız bile, doğumun kendiliğinden başlamasına izin verecek kadar da tedbirli olmanız gerekir.

Hekiminiz sizi zaten bu süreçte en iyi şekilde yönlendirecektir. Doğumu başlatmak için yapılacak hareketler ise yürüyüş, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüsleri uyarmak ve pilates topu etkili olabilir. Ayrıca bu süreci ahududu yaprağı çayı, hurma, ananas gibi besinlerle de destekleyebilirsiniz. Ancak bu besinleri tüketirsek miktarı abartmama konusunda da çok dikkatli olmanız gerekir. İçeriğine hakim olmadığınız ve size iyi gelmeyecek hiçbir gıdayı ise denememenizi öneriyoruz.  

Sancı Çekiyorsanız Yataktan Ayrılın

Hekiminizin aksi bir şey söylememesi ve tıbbi de bir engelinizin olmaması durumunda, doğum sancısı çekerken yataktan kalkmayı deneyebilirsiniz. Ayakta kalmak ve yürümek, bebeğin yerçekiminden etkilenerek aşağı inmesine yardımcı olacaktır. Biraz yürüme sonrasında ise birtakım spor hareketleri eşliğinde kendinizi rahatlatabilirsiniz. Masaj yaptırmak da yine bu dönemlerde iyi gelecektir. Ayrıca aktif bir yaşam sürmek, kasılma süreçlerini daha rahat şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır. 

Doğum Sırasında Yanınızda Bulunan Kişinin Sakin Yapıda Olması Gerekir

Doğum yapmak, kadınlar için başlı başına bir stres sürecidir. Yani o kadın daha önce doğum yapmış da olsa, şimdiki doğumu yine de stresli geçecektir. Siz zaten o an stresli olacağınız için yanınızdaki kişinin stres yapmaması çok önemlidir. Size destek olmak için yanınızda olmak isteyen kişilerden, stresi en iyi şekilde kontrol edeni kendinize en yakın tutmanızı öneriyoruz.

Hatta bazı baba adayları da eşlerinin o durumda stres yapmasını pek sağlıklı şekilde karşılayamazlar. Bu sebeple, eğer gerekiyorsa babaların doğumda yer almamalarını da ayrıca tavsiye ederiz. Ancak bu babayı çok zorlamayacak, annenin durumunu daha da kötüye götürmeyecekse, babaların da doğumda yer alması çok önemlidir. Böylece aile kavramının temelleri en sağlam şekilde atılmış olur.  

Doğum Yöntemleri Konusunda Bilgiler Edinin

Doğum süreci ve hatta hamilelik, tamamen kişiye özel olarak yaşanmaktadır. Bu sebeple, nasıl bir doğum yöntemi seçeceğiniz konusunda önceden bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Edindiğiniz bilgiler dahilinde de kendinize en uygun olacak doğum yöntemini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. Doğal ve sağlıklı olan doğum yöntemi, elbette ki en birincil şekilde tavsiye edilmektedir. Ancak bazı durumlarda ise sezaryen doğum gerekebilir. Hekiminiz, bu konuda sizleri en doğru şekilde yönlendirecek ve genel işlemleri de buna göre uygulayacaktır. 

Doğum Yapacağınız Hastaneyi Önceden Seçmiş Olun

Hamileliğinizin ilerleme süresinde, artık hangi hastanede doğum yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Doğumu nerede yapacağınız, hangi hastanede olacağınız, bebeğinizle birlikte hangi odada kalacağınız ve benzeri bilgilendirmelere sürecin henüz başında hakim olmanız çok önemlidir. Doğum sürecinde size yardımcı olacak hastane personeli ile tanışmak, kendisinden bilgilendirmeler almak da oldukça mühimdir. Kendilerine aklınızda bulunan soruları ileterek cevabını alabilirsiniz.  

Doğumu kolaylaştırmak için ne yapılır konumuza ek olarak, yine sizler için hazırlamış olduğumuz “Yeni baba olacak erkeklerin kaygıları” konulu içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir