Yeni Baba Olacak Erkeklerin Kaygıları – 10 Adımda Anlatım
  1. Anasayfa
  2. Kişisel

Yeni Baba Olacak Erkeklerin Kaygıları – 10 Adımda Anlatım

0

Yeni baba olacak erkeklerin kaygıları, doğumun yaklaşmasıyla birlikte daha da artış göstermektedir. Tabii bu süreç, genel anlamda çokça duygu yüklü ve özeldir. Ancak elde olmayan sebeplerden ötürü, birçok baba adayı bu dönemde stres üstüne stres yaşamaktadır. Farklı şekillerde ortaya çıkan bu kaygı durumları, baba adaylarını psikolojik olarak zorlayabilmektedir. Peki bu durum ile nasıl başa çıkılır?

Sizler için detaylı bir içerik kapsamında, tüm sorun ve merak edilenlerin cevabını vereceğiz. Hazırsanız başlayalım.

Yeni Baba Olacak Erkeklerin Kaygıları Nelerdir?

<yoastmark class=

Yeni baba olacak erkeklerin kaygıları konusu kapsamında, öncelikli olarak liste halinde bir paylaşım yapacağız. Sonrasında ise bir alt kısımda da tüm bu kaygıları açıklayarak sizleri daha detaylı şekilde bilgilendireceğiz. 

  • Kaygı 1: Her şeyi düzgün yapacak mıyım?
  • Kaygı 2: Ailemin ihtiyaçlarını düzgün şekilde karşılayabilecek miyim?
  • Kaygı 3: Hayatımın bundan sonrası bebeklere odaklı mı geçecek?
  • Kaygı 4: Bebek sahibi olmak sorumluluklarımı artıracak
  • Kaygı 5: Daha az uyuyacağım
  • Kaygı 6: Bebeğimi doğru şekilde büyütemeyeceğim
  • Kaygı 7: Bebek yüzünden tüm ev dağınık olacak
  • Kaygı 8: İyi bir baba olacak mıyım?
  • Kaygı 9: Bebeğimden belirli bir süre uzakta kaldığımda o artık beni tanımayacak
  • Kaygı 10: Bebek ağladığında onu nasıl sakinleştireceğim?

Kaygı 1: Her Şeyi Düzgün Yapacak mıyım?

Yeni baba olacak erkeklerin kaygıları konusunda en çok dile getirilen konu budur. Birçok baba adayı, bir şeyleri düzgün yapamamaktan korkmaktadır. Eğer bir şeyin nasıl yapacağınızı biliyorsanız, bildiğiniz gibi yaparsınız. Yani bildikleriniz ve kendinize güvendikleriniz kadar adım atmanızı tavsiye ederiz. Eğer bilmediğiniz ve kendinize güvenmediğiniz birtakım konular olursa, bu durumlarda da başkalarından yardım almayı deneyebilirsiniz. 

Kaygı 2: Ailemin İhtiyaçlarını Düzgün Şekilde Karşılayabilecek miyim?

Özellikle de harcama konusunda, tamamen sorumluluklarınıza yönelmenizi tavsiye ederiz. Yani ilk olarak aile ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekir. Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir. Ayrıca bebeğiniz için muhakkak bir bütçeniz olmalıdır. Sonuçta onun ihtiyaçlarınının eksiksiz bir şekilde giderilmesi, aile için çok önemlidir. 

Kaygı 3: Hayatımın Bundan Sonrası Bebeklere Odaklı mı Geçecek?

Lütfen bu konuda rahat olun. Elbette ki çocuğunuzla en iyi şekilde ilgilenmeniz gerekmektedir. Ancak bu, kendi özel hayatınızı yaşamanız konusunda size engel değildir. Yani siz, hem çocuğunuzla ilgilenir, hem de kendi özel hayatınıza odaklı olabilirsiniz. 

Kaygı 4: Bebek Sahibi Olmak Sorumluluklarımı Artıracak

Elbette ki bebeğiniz olması durumunun sorumluluğunu benimsemeniz gerekecektir. Zaten bunu benimsediğiniz zaman, babalık serüveniniz de çok daha sağlıklı şekilde ilerleyiş gösterecektir. Tabii yine bu süreçte kendi makul zevkleriniz için de zaman ve bütçe ayırmanız gerekir. Sonuçta siz de bir insansınız ve sırf bebeğiniz oldu diye hayatınızı tüm zevklerden yoksun bırakmanız gerekmez. 

Kaygı 5: Daha Az Uyuyacağım

<yoastmark class=

Çocuk sahibi olmak harika bir duygudur sayın okurlarımız. Elbette ki her güzel şeyin de katlanılması gereken birtakım zorlukları olabilir. Bunu, gülü seven dikenine de katlanır gibi düşünebilirsiniz. Yeni baba olacak erkeklerin kaygıları arasında uykusuz kalacak olmanın yer aldığını da biliyoruz. Ancak hiç endişe etmeyin, buna elbet alışacaksınız. Hem, gece uykusuz kalsanız bile günün farklı zamanlarında uyuyacak zamanı elbet bulacaksınız. Buna birkaç sene katlanmak, bebeğinizin büyümesi ile son bulacaktır. 

Kaygı 6: Bebeğimi Doğru Şekilde Büyütemeyeceğim

Bebeğinizi yanlış şekilde büyütme diye bir şey yoktur. Sağlık konusunda muhakkak bir uzmana danışmanız gerekir. Yani uzman kontrolünde olduğunuz sürece bu konularda elbette ki yanlışlıklardan uzak olacaksınız. Bebeğin bakımı ve eğitimi konusunda da yine iletişimde olacağınız uzmanlar mevcuttur. Devir artık gelişim ve teknoloji devri. Elbette ki tüm bu gelişimleri bebeğiniz için de kullanabilirsiniz. 

Kaygı 7: Bebek Yüzünden Tüm Ev Dağınık Olacak

Aslında bebeğiniz olduğu için tüm ev dağınık olmaz. Bu konuda eşinizle konuşur, bazı kurallar çerçevesinde evinizi yönetirsiniz. Örneğin biriniz bebekle ilgilenirken, diğeriniz de evi toparlarsınız. İşte bu sayede de hem bebeğinize en iyi şekilde bakar, hem de evinizin düzenini sağlamış olursunuz. 

Kaygı 8: İyi Bir Baba Olacak mıyım?

Bu kaygı, bir bakıma da kendi babanızdan kaynaklanıyor olabilir. Yani sizin iyi bir babaya sahip olmayışınız, aynı şeyin çocuğunuz için de geçerli olacağı anlamına gelmiyor. Siz, bunun farkındalığı içerisinde olduğunuz sürece bebeğinize harika şekilde babalık edebilirsiniz. Yeter ki bir şeylerin bilincinde olun, gelişmişlik düzeyinizi artırın ve özellikle de eğitim konusunda çocuğunuza olabildiğince faydalı olun. 

Kaygı 9: Bebeğimden Belirli Bir Süre Uzakta Kaldığımda O Artık Beni Tanımayacak

<yoastmark class=

Eğer işiniz gereği evinizden bir süre uzak kalmak durumunda olacaksanız, bebeğinizi sıkça görmeyi asla ihmal etmeyin. Bedenen yan yana olamasanız bile, her gün eşinizle görüntülü görüşmeler gerçekleştirin. Evet, aileden ayrı kalmak çok zordur. Ancak iletişimi ve manevi bağı koparmadığınız sürece, bebeğinize uzaktan bile babalık yapabilirsiniz. 

Kaygı 10: Bebek Ağladığında Onu Nasıl Sakinleştireceğim?

Babasının güvenli kollarında olan bir bebek, ağlamayı da elbet sonlandıracaktır. Zaten bebeklerin ağlama sebepleri net şekilde bellidir. Karnı aç ise doyurursunuz ve susar. Altını değiştirirsiniz, su verirsiniz veya da sevgi gösterirsiniz. Gazı varsa onu çıkarırsınız ve bebek rahatlar. Tüm bunlar, ağlayan bebeği susturma konusunda etkilidir. Eğer bebek susmuyorsa, artık bir hastalığının olduğundan şüphe duyabilirsiniz. Bunun için de alanında uzman bir hekim ile görüşme gerçekleştirmeniz sağlıklı olacaktır. 

Yeni baba olacak erkeklerin kaygıları konusuna ek olarak, yine sizler için hazırladığımız “Doğum çantası nasıl hazırlanır” konulu içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir